Boş Vakit


Bu hayatta iki şeyin değerini bilmiyoruz demiş atalarımız. Biri sağlık diğeri ise boş zaman. Lise zamanlarımda "ben ev hanımı olmak istiyorum yeaaaa" diyip dururdum arkadaşlarıma. "Bütün gün Facebook'da FarmVille oynarım." diye de eklerdim. Ama annem o zamanlardan beri bana mühendis olacağımı aşıladığı için "mühendislikte cebimde kalır." diye diye saf saf dolaşırdım. Gel zaman git zaman derken bu vakitlere geldim. Şuan her gün sabah 8'de annem ile kalkıyorum. Annemi, babamı, abimi işe uğurluyorum. Kahvaltı yapıyorum. Odaları topluyorum. Bulaşık yıkıyorum ve saate bakıyorum daha öğlen olmamış. İnternette takıl, YouTube da sörf yap derken öğlen vakti geliyor. Öğlen yemeği ye, gene internette takıl felan filan derken zaman akıp geçiyor bu sıralar. Hı, bu arada abimin üniversite ödevlerini de ben yapıyorum. Hani iş de hergün bakmıyorum. İnsanı daha da strese sokuyor.

Bakıyorum da, elde var sıfır. Hayatımı ne kadar da boş yaşıyorum. Geçen zamanın kıymetini hiç bilmiyorum, hiç! Düşünüyorum, ne yapmalıyım?

Kendime dair, hobilerim de yok ki. Haftada üç kez spora gidiyorum zaten. Şimdi Jeff adında uzun ince bir bey'den dersler almaya başladım. Onun dışında, üniversite arkadaşlarımı görmek istemiyorum, çünkü sadece işsiz olan benmişim gibi geliyor ve bu da bana utanç veriyor. Mezun olduğu okulun sadece %5'nin iş bulmakta zorlandığı bir hayattan bahsediyorum. Acaba kime ne kötülük yaptım.

Bazen düşünüyorum, diğer insanlara göre daha şanslı olabilirim. Sonra da soldan bir ses, Türkiye'de olsan iki cafeye gider insan yüzü görürdün diyor. Acaba Türkiye'ye mi gitsem? Ama şimdi de kış geldi, herkes okulda, işin de gücünde....

Hem istemiyorum artık sanki. Beni Türkiye'den soğuttu. Belki onu görmeyeceğim, ama ihtimalini düşünmek bile gözümden iki damla gelmesine yetiyor.

Bilmiyorum.
Anladım ki, ev hanımı olmak bana göre değilmiş. O kadar da kolay değilmiş.
Duvarlar ile konuşmaya başlamadan önce benim iş bulmam lazım.

Sağlıkla Kalın
Okumak istersen;
İzlemek istersen;

16 comments:

  1. Benimdeeeee artık iş bulmam lazım. benzer dönemde geçtim hala geçiyorum ve bu konuda anlıyorum seni. Ama sadece işe endekslenip bulamazsak bittik biz diye düşünmekte yoruyor insanı. benim dönemi atlatma durumum bol gezi, yeni kültürleri keşif, farklı kitaplar okumaca, kursa gitmece falan. galiba iş yine hobi edinmeye çıkıyor :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gezmesini bende çok seviyorum ama kış geliyor ve hava soğuyunca da sadece evde oturmak istiyorum. Kesinlikle çalışmak insanın psikolojisini rahatlatıyor. Yogaya mı başlasak? Umarım en yakın zamanda istediğimiz düzeyde bir iş bulacağız. Sabıııırrr :)

      Delete
  2. Türkiye'ye gel:) korkma da gel, mühendiz lazım bize:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belli mi olur? Kader beni her an oralara sürükleyebilir :)

      Delete
  3. Haha bir issizde ben. Birinin kapiyi calmasi luks oldu.
    ayrica gelme ne isin var. Burda aynu issizlik burda ayni insan dicektim bir dusundum beter o da gelme. Bir dost

    ReplyDelete
    Replies
    1. Davulun sesi malesef uzaktan hos geliyor. Turkiye'de de ayni durumlar ile karsilasacagim. Tahmin edebiliyorum. Bir an once is bulalim!

      Delete
  4. 2 haftadır çalışmıyorum. Kafayı yemek üzereyim. Bir tempoya alışmışım, şimdi o kadar zor geliyor ki çalışmamak. En kısa zamanda gönlümüze göre işler bulalım inşallah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Evet evet! Hayatımız monoton olmuş artık. İnşallah! :)

      Delete
  5. 8 yıldır aralıksız bir çalışan olarak bazen ev hanımı olmayı özlüyorum..
    Ama tabi eminim ki sıkılırdım fazlasından..
    Umarım senin için en güzel zamanda en güzel işi bulursun..

    Bir de boş vaktim olsa bi enstrüman çalmayı öğrenmek isterdim. Keman ve piyano favorim. Belki benim hayalimi sen yapabilirsin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Çok teşekkür ederim. İnşallah
      Aslında piano çalmayı isterim. Az buçuk da biliyorum. Bu konuyu düşüneceğim :) tekrardan teşekkürler.

      Delete
  6. hadi hayırlısı o zaman iş bul :)

    ReplyDelete
  7. ay o süreç çok stresli bir süreç Allah yardımcın olsun :) okul bitince iş bulamamış okulumla alakasız bir işe girmiştim sırf işsiz demesinler diye.. bir tavsiye olarak "iş beğenme" ufakta olsa bir yerden başla diyebilirim, çevren oluyor ve daha kolay iş buluyorsun ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bu saatten sonra armutun sapı üzümün çöpü diyemeyeceğim zaten galiba. Teşekkür ederim. Allah hepimizin yardımcısı olsun :)

      Delete
  8. Ah vakitsizlik. Evden çalışan biri olarak ne işe ne de kendime yetebildiğimi düşünüyorum. Bol şans.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Acaba bir gün 30 saat olsaydı, hala aynı durum ile karşılaşırmıydık? Teşekkür ederim.

      Delete

Yorumunun ne kadar değerli olduğunu anlatmaya calışsam altından kalkamam. Bunu bil istedim.