Kızmamak Elde mi?

Yeseren YaprakSinir oluyorum işleri düşünce yazan varlıklara

"Şunu çevirsene iki dakika."

"Çok uzun değil."

"Yaparsın şimdi sen bir güzellik."
 Ya da 
"Orada iPhone 6 ne kadar?"
"Büşüm bana bir baksana bu marka nasılmış"

Hele hele arkadaşlarının ödevlerini yaptıranlar yok mu?! Çizgi filmler de kulaklarından duman çıkan insanlar var ya hani, işte tam onlardan oluyorum. Aklımdan nasıl sinsi bir takım cümleler kurup, yaptıklarının ne kadar berbat olduğunu dile getirmek için düşünüyorum. Ama işte şu yufka yüreğim, "peki" demekle yetiniyor sadece. Ağzımdan çıkan cümle "çeviririm" ya da "alırım" oluyor.

Ben insanlardan hiç bir şey istemem. Utanırım bir kere. Kendi araştırmamı yaparım, ona göre yollar çizerim. Ama arkadaş, nereden geliyor bu yüzsüzlük?

Arkadaşımsın, akrabamsın, yolda gördüğüm vatandaş olsan da çeviririm ben. Sorun o değil. Sorun senin sadece işin düştükçe bana yazman. 8 ay boyunca nasılım, ne ediyorum, hasta mıyım, sınavlarımdan berbat not mu aldım diye sorma, ama 9. ay da Türkiye'ye geleceğimi duy ve "Büşracım, bana şunu getirir misin?" diye yaz.

Getiririm getiririm de, 8 ay boyunca neredeydin?
Instagram da iki fotoğrafımı beğendin diye kanka mı olduk? 

Bir de çevirdikten, ya da başka işlerini yaptıktan sonra canımlı cicimli konuşmalar, yok o nasıl yok bu nasıl. Sanki her gün konuşuyormuşuz da hayat hikayemi biliyormuş gibi bir tavırlar...

Hediyeler verilip, çeviri olunca ise de fossss. 8 ay sonra görüşmek üzere bebeğim
Hasta la Vista

16 comments:

  1. Canım kendini kullandırtma ya hayır demesini bilmek lazım bazı kişilere karşı..Boşver bazı şeyleri müsait değilim de mesela..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malesef yapamıyorum. Işim olsa bile, benden istenileni araya sokup yapıyorum. Ama deneyeceğim, çünkü çok sıkıldım bu durumdan. Teşekkür ederim tavsiyeler için :)

      Delete
  2. hayır diyebilmeli insan yoksa çok baş agrıtıyor. Bende bir zamanlar peki olur tamam kırmayayım falan dıye ugrasıyordum da baktım ruhum yaşlanıyor, herkeste bir çıkar telaşesi, aynını onlara yaptım. Baktım pat diye hayır dıyorlar sız mısınız oyle dıyen Allah ne verdıyse :)))) kısasa kısas iyi yöntemdir aslında bak o da olabılır :)) selam verdim borçlu çıktım demelerı lazım, işleri düşünce gelmemeleri için. Sende onlardan sürekli bişeyler iste öylesine de olsa, saçma da olsa..Taktik işe yarayabilir ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aslında denedim biliyor musun? Orada şu nasıl diye bir soru sormuştum. Ama cevabım sanki dış kapının dış mandalı edasında yüzüme yapışınca, konuşmayı bıraktım. Ama gel gelelim, benden bir isteği olduğunda hala hayır diyemiyorum. Aslında benim huyum ve suçlu benim

      Delete
  3. Bu tür isteklere karşı servisimiz yok gibi remqsmi tavır da atkınabilirsiniz. Ayrıac mesai harcayacağın ibir iş olursa, sadece tavsiye ederek başından savabilirsin. İyilikten maraz da doğabiliyor. herşey ölçüsünde olmalı.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesinlikle. Gerçekten bundan sonra tavrımı koyacağım. Teşekkürler

      Delete
  4. Aaaa canım lütfen herkese hak ettiği değeri var..Kendini yıpratma hiç birşey senden önemli değil..Sana değer veren arkadaşlarının diğerlerinden farkı olmalı dimi?
    Bana böyle geldiklerinde direk diyorum "işin düşmese gelmezdin zaten" diye..Nası bozarıyorlar mosmor oluyor işte o hallerini görmen gerek :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Çok çok doğru! Değer verenlerin vermeyenlerden bir farkı olmalı. O cümleyi bende deneyeceğim. Bakalım. Teşekkürler :)

      Delete
  5. Merhaba blogumda sizi bekleyen bir ödülüm var :)
    http://www.sosyalmedyakafe.com/2014/12/sosyal-medya-kafe-premio-dardos-odulu.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teşekkür ediyorum :) Lakin daha önce yaptığım için bu seferlik çekiliyorum.

      Delete
  6. Bu yüzsüzlük denen kötü alışkanlığa son verebilmek için acımasız olmalısınız.

    ReplyDelete
  7. Ar damarı çatlamış insandır kendileri. Benim de çevremde oldukça var bu tiplerden. Çok zor durumda kalmadıkça birinden yardım istemeyen bir yapım var. Her durumda birinden yardım isteyen ya da ona bir şeyler yaptırma çabasında olan insanları hala anlayabilmiş değilim. Bazen hayır demeyi öğrenmenin en büyük erdem olduğuna inanıyorum. Her ne kadar fazla kullanamıyor olsam da, hoşça kal :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sanırım bu insanlar kaçınılmayanlardan. Her cümlene tek tek katılıyorum. Güzel yorumunların için teşekkür ederim :)

      Delete
  8. Genelde bu tarz tavırları hobi kurslarına gidince görüyorum ve yaşıyorum. Boyama kurslarına gidince ay banada yapar mısın. Diyen zati muhteremlere yapamam hem emek hemde maddi yönden külfet diyorum. Umrumdamı değil :) Cimrimiyim Evet kişisine göre aynen öyleyim. Bana bir çöpü bile geçmeyen beni aramayan sormayanlara duygum kalmadı. Hatta hissisleştim. Yaş aldıkça öğreniyor insan öğle güzel öğreniyorsun ki kafana çaka çaka öğretiyorlar ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaşım ilerledikçe daha neler öğreneceğim kim bilir...Ya sabır diyorum hep!

      Delete

Yorumunun ne kadar değerli olduğunu anlatmaya calışsam altından kalkamam. Bunu bil istedim.