Eleştiriye gelemiyor(uz)

Bugün İnstagram'da dolanıyordum. Ordan girdim burdan çıktım, İnstagram'da birçok takipçisi olan bir kişinin hesabına rastladım. Yorumlara şöyle bir bakayım dedim ki Aman Allah'ım. Hayatında ilk defa kar görmüş bir insanın sahip olduğu duygu vücudumu kapladı. "5 beğeniye 5 üye"li mesajlardan girip "çok çirkinsin, keşke ölsen" gibi yorumlardan çıktım. Ben okurken utandım, o kişiler yorum yaparken nasıl utanmıyor?


Ayıp, yapmayın arkadaşlar

Bir de şu kısım var. Internette varlığını belirtiyorsan eğer, eleştirilere de açık olacaksın. Video'da şöyle yapsan daha iyi olur gibi bir yoruma da atarlanıp 10 metre yorum ile dönülmez. (Evet böyle bir olay hayatımdan gelip geçti! Belki sonra anlatırım)

Hemen geri vitese atıp, şunun ağzının payını vereyim de ne demek? 
Tamam anlıyorum, yorumlar seni üzüyor. Ki eminim beni de üzerdi. Lakin sokakta saç baş kavga eden iki kadına benzemeye gerek yok. Az ama öz cevap ver gitsin. "Öneriyi düşüneceğim de" gülümse geç

Bana mail atıp; 
Seni seviyorum ama ah şu Türkçe meselesi
Teman kötü (ki bak kardeşim, değiştirdim)
ya da 
Font okunmuyor, bak böyle yap

Gibi mailler gelince onların büyükler ise ellerinden küçüklerse gözlerinden öpesim geliyor! Sizler iyiki varsınız. Ciddiyim.

Hatta beni engelleyip, sevgilisinin hesabından girip fotoğrafıma "Kezban New York'ta" diye bir yorum atmıştı. Azime bakar mısınız? Aklıma geldikçe gülüyorum. Şimdiki kafam olsaydı da, çıktısını alıp odama çerçeve etseydim.

Oysa ben sadece İngilizce'si hakkında yorum atmıştım. Benimki seninkinden iyi demedim. Kezban'da ne? Bu konuya da yakın zaman değineceğim. Neyse neyse

Kısacası başkalarını dinlemeyi öğrenelim. Bir bildikleri olabilir.

Not: Buralara da kar yağdı. Fotoğrafda filtre yok. Evanthia Reboutsika eşliğin de dinlenebilir.


Sağlıkla Kalın.

21 comments:

  1. Eleştiri genellikle kötülemek maksadıyla kullanılıyor. Halbuki yetkin olmadığımız konularda eleştiri hakkımız olamaz. Dediğin gibi en iyisi gülüp, geçmek :))

    ReplyDelete
  2. Ahh ahh var öyleleri bende son yazımda bir inceden değindim düşüncesizliklere.. Sosyal mecranın içine etmek için özenle seçilmiş insancıklar onlar. hepsini yolasım var :)) ve o evler ne kadar güzel öyle keşke buralara da aynı mimariyi uygulasalar. kartopu zamanııııııı :))

    ReplyDelete
  3. Benim de! Bu işe hep birlikte el atmak gerek :) Keşke Türkiye'nin de yüz ölçümü burası kadar büyük olsa

    ReplyDelete
  4. İnsanlar tanımadığı karakterini bilmedi kişiler hakkında çok kolay yorum yapıyorlar bence sosyal medya da ve bu hiç hoş bir durum değil gerçekten.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Evet. Ve ben inanıyorum ki hayat sosyal medyaya yansıyandan çok daha farklı

      Delete
  5. Kezban new york ta ha haydee:) ama senin zaten seviyen bu yazıya verdigin cevapla gayet ortada . Seviyesizler de fesatliklariyla bi yere varamiyolar iste. Harikasin :) ♥

    ReplyDelete
  6. Ah ahh sorma. Hemen arkadaşıma göstermiştim. Ama saklamak aklıma gelmedi. Sende harikasın! :)

    ReplyDelete
  7. :) Herkesi memnun edecek değil ya yaptıkların.
    Klavyenin kemiği yok diyeceğiz yakın zamanda demedi deme :)

    ReplyDelete
  8. "Kezban New York" ta gerçekten komikmiş. Öylelerine ben de çok rastlıyorum. İnsanlar eleştiriye gelemiyor, hatta bazıları iyice abartıp hemen küfürlere başvuruyorlar. Ayrıca eleştiri gerçekten de kötüye yoruluyor. Yani yapıcı eleştiriyi yapabilen ve anlayabilen kısım çok küçük. İki yıl önce bir bloga yazı tipini değiştirmen gerektiğini düşünüyorum, ayrıca gifler de çok fazla ve okumak çok zor göz yoruyor diye yorum yazmıştım. Beğenmiyorsan okuma diye cevap vermişti. Çok sinirlenmiştim o zaman ama şimdi boşuna olduğunu görüyorum. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bende olsam çok sinirlenirdim. Kesinlikle o cevap ile kim olduğunu belli etmiş. "Aman bre deryalar" deyip başka bloglara yol almak lazım :)

      Delete
  9. Ablam senin blogu yeni keşfettim. Şu dönemde bu kalitede yazan insan az bulunuyor. Klavyene sağlık. Bundan sonra sıkca görüşürüz haha :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bu yorumu okumam ile vücudumun Helium ile dolması ve havalara uçmaya yeltenmesi aynı dakikalar için de oluverdi. Teşekkür ederim. Her zaman kapım açık :)

      Delete
  10. öyle insanlar çok var engelle gitsin... bende de vardır bir sıyırık az uğraşmadı benimle ...
    Bu arada yurt dışında yaşıyorsunuz sanırım, oralardan daha çok kare görmek isteriz :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Evet, o kişiyi engellemek bir çözüm yolu olabilir ama ben iyilik ile veya bir tebessüm ile o kişinin gönlünü alabileceğinizi düşünen o saf insanlardanım :) Şu vlog işine bir başlasam, güzel olucak galiba. En yakın zaman da bir çok kare gelecek inşallah! :)

      Delete
  11. bu arada arşiv kısmında sorun mu var tıklanmıyor ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Galiba, şimdi ben de farkettim. Hemen düzeltmeye çalışıyorum. Ziyaretiniz için çok teşekkür ederim! :)

      Delete
  12. Yazdıklarına bende katılıyorum. Nihayetinde birbirimizden birşeyler öğreniyoruz, öğretiyoruz bu şekilde belki ilerliyoruz, geliştiriyoruz kendimizi. Hemen zırhları kuşanmanın anlamı yok.

    Seni yeni keşfettim, kendi bloguma da beklerim.
    Sevgiler :):)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesinlikle, katılıyorum. Bloğuma hoşgeldin. Hemen ziyarete geliyorum :)

      Delete

Yorumunun ne kadar değerli olduğunu anlatmaya calışsam altından kalkamam. Bunu bil istedim.