Ben Kezban Mıyım?

Türkiye'de yaşamıyor olmam beni bazı konular dışında bırakabiliyor. Lakin sosyal medya sağ olsun, bu arayı kapatmada çok işe yarıyor . Konu dışında olduğum bir kelime de Kezban idi. Kezban kelimesini bir ya da iki sene öncesine kadar hiç duymamıştım. Daha sonra caps'ler ile tanıştırıldım ve bir kaç yerde okudum.

Kimlere kezban denir diye biraz bakındım. Pek anlam veremedim açıkcası. Çünkü benim bir başka kişiye hitap etmeyeceğim bir kavram idi. Çünkü benim öğrendiğim, insanları görünüş ve düşüncelerine karşı ayırmamaktı. Ama gel gelelim bu aralar sık duyduğum, ve bana hitap edilen bir kelime olarak hayatıma girdi.

Normalde beni tanımayan insanların benim hakkımda yanlış düşüncelerini pek umursamam(yalan söyledi). Ama gel gelelim ne zaman şu YouTube olayına girdim, bazı yorumlar üzerine insanların düşüncelerine hayret ettim.

Her yoruma açığım aslında. Biliyorum Türkçem mükemmel değil. Biliyorum bir çok hatam var. Ama senin bana ağzını gere gere konuşuyorsun deyip önce konuşmayı öğren diye eklemen sence beni Türkçe ve Türk'lere yakınlaştırır mı? Ben bile tatlı dil yılanı deliğinden çıkartır deyimini biliyorsam, senin neden haberin yok?

Ya da şöyle bir yorumun gelmesi....Bir de hemcinsimden. Şaşırdım.


Tabiki de herkes herkesi beğenmek zorunda değil. Tabiki de düşüncelerini dile getirebilirsin. Ama bi o insanlara bakıyorum bir de tam tersini iddaa edip beni pembe bulutların üzerine çıkartanlara. Nasıl bu kadar zıt fikirler olabilir?

Aslında bu konu üzerine biraz daha yazabilirim çünkü gelen kötü yorumlar bayağı kabarık ama sıkılmanızı istemem.

Gerçekten bilmek istiyorum. Ben kezban mıyım?

Sağlıkla ve Hosça Kalın.

Okumak istersen;

İzlemek istersen;
Kezbanlığımdan utandığım için yok.

23 comments:

  1. Birilerinin aşırı yermesi birilerinin de göklere çıkarması bizim insanlarımızın orta yolu bilmemesinden kaynaklı. İlle ya siyah ya da beyazdır. Griden haberleri yoktur. Kezban da bir çıktı diğer bütün toplum içindeki yayılmış işte popüler kelimeler gibi her yerde saçma sapan kullanılmaya başladı. Açıkçası nerden çıktı, kim çıkardı, ne maksatla başladı ben de tam bilmiyor ve ilgilenmiyorum. Olsan da olmasan da boşver ya. Bence uğraştığın ve yaptığın şey gayet güzel. Hatta herhangi bir şeyle uğraşman bile müthiş. Genelde bir şey yapmayan insanlar yapanlara karşı sürekli dillerini savururlar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Soyledigin her cumleye katiliyorum. Lakin ben ne kadar bosverdim desem de, insanin psikolojisine siniyor galiba. Cok tesrkkur ederim!

      Delete
  2. yok be sen hanım hanımcıksın...kezban diye liseli, ergen, hafif bıyıklı ve kaşlı kızlara diyorlar :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kaslarim kalin aslinda ve liseli gibi gozukuyorum :) Tesekkurler.

      Delete
  3. Sayfa resmin çok güzel olmuş,nasıl enerjik,yaprağı ben de çok severim,bolca toplarım her yerden,önceden tek bir yaprak vardı.şimdi yemyeşil ne güzel...Şöyle demişsin yaa çok masumca,bize başkalarıyla alay etmek öğretilmedi diye,işte güzel olan bu,doğru olan da bu...Sen boş ver yine bildiğin gibi yap,ağzı olan konuşuyor yapacak bir şey yok...Sevgiler canım

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tesekkur ederim. Yeni fotograf benimde icime sindi :)

      Delete
  4. Ay ben senin bir kanalın olduğundan bile habersizdim. Ayrıca uzaklarda yaşadığın için sana destek olacaklarına köstek olmaları çok yanlış. Sen de takma güzelim kafana sonuçta insanlara yaranılmaz ve elalemin ağzı torba değil, büzemezsin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bende kendimi izledikce yanlislarimi goruyorum. Umarim ileride hersey cok daha iyi olacak :) Tesekkur ederim.

      Delete
  5. Bu sosyal medya denilen mecralarda herkes birbirine o kadar acımasız davranıyor ki inanamıyor insan. Duymazlıktan gelin, gerçekten çoğu boş laf. Ayrıca kendinizi çok güzel ifade etmişsiniz. İstanbul'dan sevgiler:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bundan sonra atacağım adımlar daha sağlam olacak :) Teşekkür ederim. Sayfama hoşgeldiniz.

      Delete
  6. Çok terbiyesizleştik çok. Herkes herkese istediğini söyleyebileceğini sanıyor. Okullara "Sosyal medya kullanımı" dersi konulmalı kesinlikle, biz birden atladık saçmaladık çünkü!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Artık eleştiri değil hakaret olarak tanımlıyorum

      Delete
  7. ilk başta yazının başlığını okuyunca bir gülme geldi. :)
    insanlar uğraşmak en zor en yorucu şey ya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesinlikle! İnsanın psikolojine yerleşiyor malesef

      Delete
  8. Canım youtubeda olduğunu bilmiyordum, hiçbir videonu izlemedim henüz ama senin gibi tatlı bir kız kezban olmaz :D Yani kızların krosuna diyorlar kısaca. Sen kibar tatlı bir kızsın, insanların yorumlarını takma boşver. (Ben de çok takıyorum ya)

    Ve emin ol insanların fikirleri birbirine bu kadar zıt olabilir. Hatta çok daha fazlası da olabilir. Maalesef insanlar dini, ideolojik ya da siyasi sebeplerle birbirlerini öldürebilen varlıklar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teşekkür ederim. Polyanacılık oynamaktan başka çaremiz yok

      Delete
  9. ay bu tavırlar hala aynı şapşiklikte devam ediyor demek!benim çocukluğumdan itibaren kızların geyiğidir 'kezban'lafı.
    bu kadar güzel düşünceleri ve yazıları olan birine bu sözü söylemek alenen aptallıktır.aptallarla uğraşmak ise boşa zaman kaybıdır.
    sevgiler

    ReplyDelete
  10. Mesele Kezban olmaktan çok Kezban kalamamakta galiba, günümüzde de bunu devam ettiren olmuyor, herkes çabuk bunalıp değişimden nasibini alıyor ^^

    ReplyDelete
  11. Merhaba, YouTube kanalına yeni rastladım.Birkaç videonu izledim.Alışkanlık olmuş bende sanırım izlerken ya da izledikten sonra videonun altındaki yorumlara bakarım. Senin için yapılan yorumları da okudum. Türkçende rahatsız edici derecede bi problem yok bana kalırsa. Okulda, çevrendekilerle İngilizce konuştuğun için Türkçe konuşurken bazı kelimelerin telaffuzunda İngilizce kelimelerin telaffuzuna kayman normal. Kaldı ki seni bu şekilde eleştiren insanların da mesajlaşırken ya da günlük hayatta çok iyi bir Türkçeyle konuşmadığı aşikar.
    "Kezban" kelimesini hakaret amaçlı kullanıyorlar.Neyse bunu geçeyim. İngilizce deyimler için çektiğin video gayet iyiydi . Zamanın olursa yine bu sekilde video çekersen sevinirim (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bende video izlerken altindaki yorumlari okurum :) Cok tesekkur ederim cumlelerin ve videolarimi izledigin icin. Nedense ilk videolara basladigimda kotu yorumlar cokdu. Simdi onlar azaldi. Su an durumdan memnunum ve insallah cekebilirim.

      Delete
  12. Merhaba sen çok iyi birisin amerikada yaşam hakkında bilgiler vermen çok güzel o dediklerinle alakan yok şaka lan şaka dewsfrdgtyjukıl amk kezbanı seni edfrgthyjukıo şaka bi yana kezbanlıkla alakan yok bu arada kezbanlar hayvan alemi için geçerli bir kavramdır.İiyi günler

    ReplyDelete

Yorumunun ne kadar değerli olduğunu anlatmaya calışsam altından kalkamam. Bunu bil istedim.