Sosyal Medya

Daha önce yazdığım yazılarımın satır aralıklarına dikkat ettiyseniz eğer, benim de sevgisini göstermekte zorlanan hatta hiç gösteremeyen o güzel insanlardan olduğumu anlamışsınızdır.

23 sene böyle geçti ve geçmeye devam ediyor. (Yolun yarısına ramak kaldı. Vay be) "Eee, bize ne?" diyorsan şuan, bu konunun derinliklerine inmemin nedeni bugün yazacağım konu ile bağdaşması.

Anlamıyorum. 
Anlamıyorum neden insanlar anneler veyahut babalar günün de sosyal medya adresi olmayan ebeveynlerinin fotoğrafını koyup, altına destanlar yazar. Doğum günlerin de onları ne kadar çok sevdiklerini, en güzel anılarını, onlarsız yaşamayacığını dile getirir. Ama bu insan bilmiyor mu, doğum günü kişisinin istagram hesabı yok ve o güzelim yazıları göremeyecek? 

Düşündüm ve kendimce bir kaç neden buldum.

1. Ilk neden trend olması. Türk milleti zekidir. Türk milleti çalışkandır. Lakin sosyal medya hayatına gelince nereden geldiğini unutuyor ve kim ne yapıyorsa onu yapmaya başlıyor. Her kimse bu oyunu başlattı ve arkasından köprüye atlayanlar hala devam ediyor.

2. Belki bu insanlarda benim gibi sevgilerini dile getiremiyor ve sosyal medya hesapları ile söylemek istediklerini söylüyorlar. Belki de utangaçlığı bu şekilde yeniyorlar. 

3. Bak ben çok mutluyum edası vermek olabilir. Sonuçta instagram'da ki gösterilen hayatın gerçek hayattan çok farklı olduğunu eminim çoğumuz biliyoruzdur. Dürüst olmak gerekirse ben bile aynı gün fotoğraf yüklemiyorum çoğu zaman. Aklıma ne zaman eserse, canım ne zaman isterse daha önce çektiğim fotoğrafları koyuyorum. Gerçi bu benim hayat felsefem.

Ben genellemenin dışında olabilirim. Bilemiyorum. 

Ben bu insanlardan biri hiç olmadım. Eğer siz yaptıysanız, altında yatan gizli anlamı bilmek isterim. 
Ve kendimi ele vermem gerekirse, bu yazıyı yazmamın bir başka nedeni de bugün annemin doğum günü olması. Hihihihihhi.

Sağlıkla Kalın.

Okumak istersen;
Izlemek istersen;

19 comments:

  1. Hayatını yaşa. .gösterdiğin şey hayatın olduğunu inandirmaya çalışarak yaşama ..Bu da benim felsefem.Bu arada seni gün be gün sevmeye başladığımı söylemek isterim..ama gerçekten sevmek ha ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insan hayatini istedigi gibi yasadigi zaman zevk aliyor bu dunyadan. Katiliyorum!

      Gercekten mi? Sizin tarafinizdan sevinmeme cok sevindim :)

      Delete
  2. Güzel yazı, şimdi okuyanlar kendine bu soruları sorarlar :)

    ReplyDelete
  3. SEVGİLERDE
    Sevgileri yarınlara bıraktınız
    Çekingen, tutuk, saygılı.
    Bütün yakınlarınız
    Sizi yanlış tanıdı.

    Bitmeyen işler yüzünden
    (Siz böyle olsun istemezdiniz)
    Bir bakış bile yeterken anlatmaya her şeyi
    Kalbinizi dolduran duygular
    Kalbinizde kaldı.

    Siz geniş zamanlar umuyordunuz
    Çirkindi dar vakitlerde bir sevgiyi söylemek.
    Yılların telâşlarda bu kadar çabuk
    Geçeceği aklınıza gelmezdi.

    Gizli bahçenizde
    Açan çiçekler vardı,
    Gecelerde ve yalnız.
    Vermeye az buldunuz
    Yahut vaktiniz olmadı.

    BEHÇET NECATİGİL

    Çok severim bu şiiri...(yazının ilk paragrafı için ) Akıllı telefon bile kullanmıyorum( yanındakini,karşısındakini unutup zırt pırt telefona bakan birine dönüşmek istemediğim için) o yüzden instagram nasıl işler onu bile bilmiyorum,( çok mu geri kafalıyım yoksa :))))) sevgiler

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siir beni anlatiyor! Tesekkur ederim.

      Bence en iyisini yapiyorsunuz. Bende hic hoslanmiyorum yanimda birileri var ise telefona bakmayi. Genellikle internetimi kapatiyorum.

      Delete
  4. Ben de yapmadım. Zaten bloglarımdan başka hesabım yok. Evet ben de sevgisini lafla söylemeyenlerdenim ama yazmıyorum da. :) Sevgi için sözlerin gerekli olduğuna inanmıyorum belki de. Mesela bahçemizde dolaşan Elvan'ı (kedicik) seviyorum. Bunu ona söylesem de anlamayacak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sozler bazen yeterli olmuyor, dogrudur. Iste bu yuzden hissettirmek gerek. Eminim o kedicik sizin onu sevdiginizi hissediyordur.

      Ziyaretin icin tesekkurler Yolcu!

      Delete
  5. Bi hipotez vardi uzerinde tartisilan. Paylasmak icin mi yasiyoruz, yasamak icin mi paylasiyoruz diye o geldi aklima. Zor insan tanimak o tarz hesaplardan hele " herkes bu kadaaaar iyiyken yeryuzunde hic kotu insan yokken " :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tartisilmasi seve seve yapilabilecek bir konu. Bizde blogger'lar olarak boyle bir tartisma ortami mi yapsak? Belli bir konu secip, o konuda gorusler alinabilir :)

      Delete
  6. vloga ışınlanıyorum :)
    IG foto koyacağım zaman bende bazen ön hazırlık yapıyorum oldukça yorucu bence en iyisi doğaçlama yapmak :)
    anneciğinin doğum günü kutlu olsun :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Umarim begenirsiniz! :)
      Malesef ki ben cogu zaman cektigim fotografi o an da koymayi unuttugum icin, sonradan koymak zorunda kaliyorum. Lakin dediginiz gibi dogaclama en iyisi. Tesekkur ederim!

      Delete
  7. Söylediklerin arasında 1. ve 2. madde olasılıgı daha yüksek bence. Zaten dışarıdan bakınca bu çabalarını görebiliyorsun gerçekten.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bazi sosyal medya kullanicilarinin durumu gercekten icler acisi

      Delete
  8. ağlarken çekilmiş bir fotoğrafını koyanı görmedim. hatta bu çirkin çıkmış ya kaldır diyeni gördüm abartıp ya bu fotoğrafını niye koydun bak herkes güzel çıkmış sen çıkmamışsın nereye bakmışsın öyle diyeni de gördüm de eğleniyordum ne fark eder cevabımı beğeneni ben hiç görmedim :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sosyal medyada yazilan bazi yorumlar beni benden aliyor zaten. Kirk yil dusunsem benim aklima gelmeyecek laf ebelerinden mi bahsetsem yoksa senin de dedigin gibi kaba yorumlar birakan kisilerden mi belli degil

      Delete
  9. etkinliğe mimledim senii :)) bekliyorum :))

    http://cam-misket.blogspot.com.tr/2015/07/hakkmda-bilmediginiz-11-sey.html

    ReplyDelete
  10. Takip edelim fazla olmadı ama blogda okuduklarım ve videodaki söylediklerin oldukça güzell...

    ReplyDelete

Yorumunun ne kadar değerli olduğunu anlatmaya calışsam altından kalkamam. Bunu bil istedim.