Hayat

Tecrübe ne kadar da önemliymiş bu hayatta. Kafamıza vurula vurula öğretilen dersleri tekrarlamamak ne kadar da önemliymiş meğerse. Bugün anladım ki söylenilen o meşhur cümle ne kadar da doğruymuş. Yüzü gülen insanların aslında içlerinin kan ağladığını bugün öğrendim ben. İçim kan ağlıya ağlıya.

"Olsun. Demek ki böyle olması gerekiyormuş" diyebiliyor olmam beni daha da cesur kılıyor aslında. Bu cümleyi söyleyebilecek kapasiteye sahip olmam beni daha da cesaretlendiriyor açıkcası. Sağ elim ile kendi sırtımı sıvazlayıp "Bravo sana" diyorum. 


Diyorum; çünkü içinde bulunduğum bu madenin ışığı bu davranış. Çünkü hayatta pes etmeye yer yok. Çünkü hayırlısı ne ise o olacak. Biliyorum. İnanıyorum. 

Onun dışında, benim ruh halimi iyi yön de etkilemeyecek durumlardan kaçıyorum. Türkçe radyo dinlemiyorum mesela. Yavaş değil hızlı bir melodi de olsa, şarkı sözleri eski bir hatırayı geri döndürmeye birebir yetiyor. Bazen eski bir kokuyu bile geri getirebilecek güce sahip olması üzücü. 

Hatırlamış iken, müzik listemi yenilemem lazım.

Sağlıkla Kalın.

Okumak Istersen;
Kızmıyorum

17 comments:

  1. Çok doğru demişsin. İnsanın düştüğünü hissettiği anda güçlü olduğunu fark etmesi ve bunu hissetmesi kadar güzle bir şey yok. "Demekki böyle olması gerekiyormuş" da çok doğru. Olanı olduğu gibi kabullenip farklı yollardan devam etmek gerek hayata.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesinlikle! Aynı fikirde olduğumuza çok sevindim

      Delete
  2. Ne kadar acı; o kadar kamçı bize. Bir değerin değerini böyle farkedebiliriz ancak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. O kadar doğru ki söylediğiniz...Teşekkürler

      Delete
  3. Evet benim de inandığım şey; hayırlısı ne ise o olacak, benim için olan her neyse o benim hayrıma..Blogunuzu yeni keşfettim bende beklerim,sevgiler..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dusunulmesi gereken en iyi ve en guzel cumlelerden bir kacini soylediniz! Kesifiniz icin de tesekkur ederim :)

      Delete
  4. Merhaba canım, ben de geldim:)
    Takipçinim ve sitene katıldım.
    Tecrübeler ruhumuza işler ve acı çekmemek için unutmak eşsizdir. Bu ikisinin arasında bir yerde işte hayatlarımız değil mi :)
    Kahve Yanı'na gelsene, bekliyorum hadi, sevgiler :)

    ReplyDelete
  5. çok sevdiğim bir söz var. Öyle şer gibi görünen olaylar vardır ki hayır doğurur öyle hayır gibi görünen olaylar vardır ki şer doğurur

    Bak Bu Harika

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hem de ne harika! Ben bu cümleden güzel bir yazı çıkartırım. Ilham oldu :) Teşekkürler

      Delete
  6. İçi kan ağlasa da gülebilen insanlar güçlü insanlardır. Başkalarına destek olma açısından onlardan iyisi yoktur. Kendilerine gelince... Onlar kendilerine yeterler. İnsanlardan beklentileri yüksek tutmazlar. Zira beklentiler ne kadar yüksek olursa hayal kırıklıkları da o kadar büyük oluyor.

    ReplyDelete
    Replies
    1. "İşte bu benim" dedirten cümleler bunlar. Teşekkürler!

      Delete
  7. ben de amerikada okudum yaa. ekonomi. burslu mu gitmiştin. ülkeye mi döncen. orda yüskek mi yapcan. hadi hayırlısı. :) türkçe konusunda haklısın. türk arkadaşın da olmasın hatta :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gerçekten mi? Hangi şehir de? Hangi üniversite? Ben burada yaşıyorum. Buranın vatandaşıyım. Bir gün dönmek isterim elbet. Ama şimdilik bir kaç senemin daha olduğunu düşünüyorum. Yüksek lisans da şimdi planlarım Arasında yok. İş bulayım da şirkete ödeteyim ücretleri :)

      Delete
    2. colorado denver. ama amerikayı çok iyi biliyorum. heryerini gezdim. kardeşim de geldi o en son portland'daydı. cornel'e gidiyodum sömestr beklemedim coloradoya geçtim. o zaman senin ailen ordaydı. anne baban amerikaya yerleşmiş olmalı. öyle de mi. iş için mi okul için mi gitmişler. ne taraftasın sen. iş bulursun yaa :) türkiyede iş bulmak daha zor. endüstri, bulursun yani :)

      Delete
    3. Şoktayım şuan da. Cornel çok iyi bir üniversite. İvy league diyorlar. Biz ilk ben 5 Yaşında iken gelmişiz. 1 sene kalıp geri dönüş yapmışız. Daha sonra ben 14 yaşında iken tekrardan geldik. Ben New Jersey'deyim. Ama NYC'ye çok yakınım aynı zaman da. İnşallah :)

      Delete
    4. o zaman sizinkiler iş için gelip amerikaya kalmışlar okul değil herhalde. eh güzel yerdesin yaaaa :) baksana nette türk iş grupları var amerikada yaşayan birbirlerine destek oluyorlar. onlarla da konuş. feyste yahooda filan onlar. :)

      Delete
    5. Aslında tam iş değil. Benim ve Abi'min okulu için geldik. O zamanlar ben liseye abim de üniversiteye başladı. Evet evet, şu sıralar biraz koşturuyorum. Döndüğüm de adam akıllı başvurularımı yapacağım. Inşallah güzel bir şirket tuttururum :)

      Delete

Yorumunun ne kadar değerli olduğunu anlatmaya calışsam altından kalkamam. Bunu bil istedim.