Ölümle Yüz Yüze

"Depresyonda neymiş? İnsan istese o duygudan çıkabilir. Hepimiz depresyondayız." derdim hep.

Dün işten 16:00 gibi çıktım ve ev yolunu tuttum. Evim iş yerinden araba ile 5-10 dk uzaklığında. Malum okul saatiydi ve ilk okul öğrencileri evlerine doğru gidiyordu. Sokağımın başına geldim ve sola dönüş yaparken karşıdan karşıya geçen küçük kızı görmedim....

Birden bire önüme çıktı ve ben görür görmez direksiyonu sola kırdım. Ama o küçük ve ince kıza çarpmaktan kurtulamadım....

İnsanın başından kaynar su dökülür derler ya, işte tam buydu. Gözlerim karardı resmen. Arabadan indim ve kıza uzandım. Kız ayağa kalkar kalkmaz ağlamaya başladı. Belli ki çok korkmuştu. İyi misin? Bir yerin acıyor mu? Lütfen ağlama beni de ağlatma dedim ve sarıldım.

Bileğim acıyor dedi. Gel bakalım yürüye biliyor musun dedim ve yürüyebildi. Bir "şükürler olsun" deyişim vardı ki..

Çoçukları karşıdan karşıya geçirmek için duran yaşlı amca pizzacıdan çıkıverdi. Noldu felan dedi. Bana polisi çağır, senin güvenliğin için iyi dedi. Kız bu arada annesini aradı tabi. 

Polis geldi ifademizi aldı. Kızın birşeyi olmadığını söyledi. Ama ambulansı çağırdı. Bu arada kızın annesi, babası, abisi ve ablası da oradaydı. 

Ben ne diyeceğimi bilemedim resmen. $250'lık cezamı ve ehliyetime yazılan 2 puanı aldım. Sadece etrafa ve olanlara bakıyordum. Ama kız olanı anlatırken benim gözümün içine bakarak "I was crossing the street. She didn't see me. She hit me on accident." dedi. 

Hayatımın ilk kazası insanların en korktuğu kaza oldu. 

Ambulans da çalışanlar kızın bir şeyi olmadığını söyledi ama annesi ben gene doktora bileğini baktırmak için götüreceğim dedi. Maalesef ki burası Amerika. Böyle durumlarda insanlar karşı tarafa dava açıp paraları cebe indirmek için bekliyor.

Her an donuma kadar herşeyimi alabilirler. Şuan depresyonda ola ola, o küçük kızın hayatını kararta bileceğimi düşüne düşüne bekliyorum.

Bizimkiler de çok üzüldü tabi ki. Babamı aradığımda "şimdi çok kötü oldum. Ben seni sonra arayacağım" dedi. Aramadı. Eve geldi. Geldiğinde 10 sene yaşlanmıştı...

Herşeyin hayırlısı. 
Dualarımızı eksik etmeyelim.

Sağlıkla Kalın. 

8 comments:

  1. Büyük geçmiş olsun. Allah seni korusun.

    ReplyDelete
  2. Geçmiş olsun. Hislerinizi anlıyorum. Kaza bu,öyle düşünün. Çok şükür önemli bir şey olmamış. En kısa zamanda toparlamanız dileğiyle...

    ReplyDelete
  3. Cok gecmis olsun. Neyse ki buyuk bir kaza degil. Zamanla bunu da atlatacaksin insallah.:)

    ReplyDelete
  4. çok geçmiş olsun yaa. olmuş artık unutursun zamanla.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Unutuyorum sonra aklıma yeniden geliyor. Inşallah zamanla geçecek :)

      Delete

Yorumunun ne kadar değerli olduğunu anlatmaya calışsam altından kalkamam. Bunu bil istedim.