Nasılız?

İşe başladığımı biliyorsunuz. 2 hafta bitti, 3. haftamdayım. Nasıl gidiyor? diye sorarsanız eğer, bana göre fena gitmiyor. Açıkcası şimdilik pek bir iş yaptığım da yok. Ufak ufak işler verilip eğitimden geçiyorum. Burası küçük bir şirket. Yani ofis de çalışan 40 civarı kişi var. Ama imalathane de yoğun zamanlarda 200 kişiyi buluyormuş. Söyledim mi? Bu şirket iş binalarına pencere ve kapı imalat ediyor. Şimdilik memnunum. Pek bir sorun görmedim.

Ama bir Türk ile çalışıyorum. Makine mühendisi burada bir senedir çalışan 31 yaşında evli bir bey. Hiç hoşnut değil. Ben seni kendime yakın gördüm, söylediğim cümleler de eşim de böyle deyip deyip çalışanları kötülüyor. Yüzüne güler herkes ama arkandan laf konuşurlar diyor. Çık, kendini kurtar felan dedi. Kendide iş arıyor. Bir kaç yerden cevap bekliyormuş. Geldiği gibi çıkacakmış. Daha üniversiteden yeni mezun olmuş bir kişi olarak iş ortamları nasıl bilmiyorum tabi. Bakalım.

Her gittiğim yerde bir Türk ile karşılaşıyorum resmen. Ama birden fazla değil. 3. sınıfın sonunda staj yaptığım yere gittiğimde benimle birlikte bir tane daha stajerin başlayacağını duymuştum. Tam 12'den vurdunuz. Diğer stajer de bir Türk oğlanı idi.

Hayatımda gerçekten olan biten bu. Bu aralar aksattım bloğumu biliyorum. Lakin geri dönüşüm çok yakında!

Sağlıkla Kalın.

Okumak istersen;
İzlemek istersen;

10 comments:

  1. Hayırlı olsun yeni işin canım, o söylentiler, o fiskoslar hep döner. Kulaklarını tıkama onlara ama çok da önemseme. Yaptığın işi seviyor musun? Yaptığın iş, senin kariyerine neler katıyor? Asıl önemli olan bunlar... İş ortamı da önemli tabi ama o ortamı güzelleştirmek çalışanların elinde.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Endüstri mühendisliği okuduğumu biliyorsundur. Yaptığım iş okuduğum meslek ile alakalı. O yüzden seviyorum ve ileri de benim için tecrübe olacağını düşünerekten olacak olaylara da dayanabilirim diye düşünüyorum. Öğütlerini bir kenera not aldım. Teşekkürler!

      Delete
  2. hayırlı olsun,başkalarının deneyimi önemlidir,ama en önemlisi kendimizin ki değil mi?kulak ver ama yolunu kendin çiz güzel kız.
    sevgiler

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bende öyle düşünüyorum. Herkesin kendine göre benimsedikleri var ve o kişinin hayattaki hedefleri ile benimkiler bir olmayabilir. Teşekkür ederim yorumunuz ve iltifatınız için

      Delete
  3. Genç bir insana verilen bu depresif öğütler tuhaf geldi bana doğrusu. İş hayatı genelinde zordur zaten ama her insan aynı şekilde etkilenmeyebilir. Her insanın huyu, davranışları farklıdır çünkü. Gönlünüzü ferah tutun, kolaylıklar diliyorum.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bazen ona hak veriyorum. Bazen de abarttığını düşünüyorum. Dediğiniz gibi benim o iş yerinde neler yaşayacağımı sadece zaman gösterecek. Teşekkür ederim

      Delete
  4. Adamın sözleri bana biraz şüpheli geldi.
    İşin umarım giderek güzelleşir ve bir sürü şey öğrenirsin umarım :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. İnşallah. Okuduğum bu güzel dilekler ile başka çıkarı yok :)

      Delete
  5. boşver sen onun sölediklerini heee. bu şirketlere doğramacı diyolar sanırım burda. bi süre sona bakarsın işte bu binayı biz yapmıştık şu binayı biz yapmıştık dersin. bence bu türk dedikoducu gibi he :) işallah iyi gider de hep çalışırsın çok çok hayırlı olsun kiii :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ah o zamanlar gelecek mi acaba :) teşekkür ederim, inşallah

      Delete

Yorumunun ne kadar değerli olduğunu anlatmaya calışsam altından kalkamam. Bunu bil istedim.