Sevmiyorum

Özleyen, "özledim." desin mi? Evet evet, desin.

Özledim.

Polyanna olmasını çok severim. Ama sinirlenince de ağzımı açıp gözümü yummakdan kaçamıyorum malesef. Arkadaş arasında adımın dobra olmasını da sizden gizleyecek değilim. Ama gerçekten bazı konular var ki, bunların yapılmasından hiç hoşlanmıyorum. Amerikalılar buna "pet peeve" diyorlar. 

Mesela ben birisinin geç kalmasından hiç hoşlanmam. Eğer buluşmak için öğleden sonra 2'de adı lazım olmayan bir kafede buluşmaya söz vermiş isek, ben tam 2'de ya da daha erken orada olurum. Bekletilmeyi hiç ama hiç sevmem. Ki bu sebepten dolayı bende bekletmiyorum.

Zaman bu arkadaş, geri gelmiyor. Senin beni bekleterek zamanımı çalmaya ne hakkın var? Günah değil mi?

Neden insanlar geç kalmasını sever anlamıyorum. Böyle bir arkadaşa(arkadaşlara) sahibim ne yazıkki. Hele bir arkadaş var ki, hazırlanması en az 3 saat alıyor. Görünür de yaptığı bir şey de yok aslında. Eli yavaş diyeceğim o da pek doğru değil. Bir gün oturup, ne yapıyorsun sen diyerek psikolojisine bile inmeye çalıştık. Değişti mi? Hayır. İnsan 7'sinde nasılsa 70'inde de öyledir diyerek, Atalarımız zaten bize selam çakmış.

Anladım ki, büyüklük gene bende kalmalı. Onları da öyle kabul ediyorum. Kabul etmeyi öğrendim. 

Haydi durma sende haykır, seni en çok ne sinir eder?

Sağlıkla Kalın.
Okumak istersen;
İzlemek istersen;

16 comments:

  1. Aslında sinir olduğumuz pek çok şey insanların bencilliklerinden kaynaklanıyor Yeşeren Yaprak...
    O yüzden içine bencillik karışmış bir dolusu liste verebilirim buradan ''en çok sinir oluyorum'' diyerekten :)
    Mesela evet geç kalınması (ben hiç kalmadığım halde. E çünkü ben kalmıyosam o da kalmayabilir değil mi...), bir çok konudaki düşüncesizce ve saygısızca hareket, empatiden yoksun davranışlar... Çooook sinir olurum bunlara :)
    Maalesef ben de dobracıdırım azıcık. Rol yapamam ve hoşlanmadığım insanlara sempatik görünmeye uğraşmam...
    Sevgiler...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bende bende! Üzgün olduğum da, mutlu olduğum da yüzümden belli olur. Bencil insanları bende sevmiyorum!

      Delete
  2. napalim baktim digerini degistirme sansim yok, ben de ruh sagligim açisindan kendimdeki sivri uclari torpulemeye calisiyorum genelde, guzel geçsin gunun

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne kadar güzel bir açıklamadır bu! Teşekkür ederim. Sizin gunünüz daha güzel geçsin.

      Delete
  3. Bende bekletilmekten nefret ederim ama yüzsüzce bekleten genelde ben oluyurum :D Ama bak her yere geç kalan insanların hayata pozitif baktıklarını okumuştum bir yerlerde :D

    ReplyDelete
  4. Neden neden nedeeeennn? :) Bende şey diye okumuştum geç kalan insanlar ellerinde çok saat olduğunu düşünen insanlarmış. Yani zaman optimistiymiş.

    ReplyDelete
  5. Ben de insanlar empati kurmadıkları zaman, karşısındaki insanın kırılıp kırılmayacağını umursamadan konuştukları zaman sinir oluyorum. Sanki herkes her konuda aynı düşünmek zorundaymış gibi, sen düşünceni söylediğinde yüzüne aval aval bakmalarına sinir oluyorum. Kendilerinin mükemmel oldukları izlenimini vermeye çalıştıklarında sinir oluyorum. Halbuki mükemmellik görecelidir. Çünkü hepimiz farklıyız. kime göre yani?

    Ayy konuşacağım varmış.

    ReplyDelete
  6. yaa bu bi hastalıkmış biliyor musun kimi insanlarda.
    sinir bozucu tabi:/

    ReplyDelete
  7. son yazımı okusana, seni de ilgilendiriyoooo :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yorumlara cevap yazıp hemen geliyorum :)

      Delete
    2. ya bak bu olaya fransız kalma. amerikada bankalarda para olmaması olasılığı var önümüzdeki aylarda. ama para değil asıl olarak gıda depolayın diyorlar. ve arazi alıyorlar ve meksikaya gitmeyi düşünen çok. bugünlerde ağır ekonomik kriz başlıyor yaaa. bi inceleee :) herkes başladı gıda depolamaya. niyork gibi şehirlerden taşraya gitcekler zaten yağmacılar. yapma kısmı şimdilik yok ama bekliyorlar. ciddili konu buuu :)

      Delete
    3. Araştırmalarımı yapmaya başlayacağım. Olay olduğunda haber veririm :)

      Delete
  8. Bekletilmek sinir bozucu ama benim en sinir olduğum şey net olmayan insanlar. Bir öyle bir böyle davranan insanlara uyuz oluyorum :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Al benden de o kadar! "Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol"malı insan.

      Delete

Yorumunun ne kadar değerli olduğunu anlatmaya calışsam altından kalkamam. Bunu bil istedim.